NL

Zin / Onzin Assessments

Psychologische test: wanneer zinvol?

Een assessmen of een test is zinvol als de uitslag iets zinnigs meldt over hoe iemands sterktes/zwaktes afwijken van de norm voor die specifieke functie. Careerhouse biedt o.a. functiespecifieke tests aan. Hiermee wordt iemands profiel scherper en komt de kandidaat completer voor het voetlicht. De investering in de best passende match zeker waard.

Wat wordt getest?

De psychologische tests die Careerhouse inzet, meten aanlegfactoren: persoonseigenschappen en intellectuele capaciteiten. Te zien als het fundament onder de competenties zoals Klantgerichtheid, Prestatiemotivatie, Commercieel Dynamisme, Accuratesse, Visie enz. Net zo belangrijk: kan iemand verlangd gedrag gaan vertonen of verlangde competenties ontwikkelen? De gemeten aanlegfactoren leggen we naast het ‘Psychologisch functienormprofiel’ (het ideaalplaatje voor die functie). Dat geeft een goede voorspelling van iemand's geschiktheid voor die functie.

Expertise brengt bewezen inzet

Een testrapport krijgt waarde in de context van de betreffende vacature. Careerhouse werkt samen met Sr. Assessment Psycholoog Jan Maarten Wieringa. Jan Maarten is A&O-Psycholoog NIP en heeft zeer ruime ervaring in asessments, leiderschapsontwikkeling, (management)coaching e.d..

Mens-typologieën: mensen kunnen we op vele manieren indelen. Hier een frisse kijk ;))

 
© CareerHouse 2020 OTYS Recruiting Technology PXL Communicatie